Excite

Opnieuw aanval op Stichting Brein

De website van Stichting Brein is sinds dinsdag het doelwit van DDoS-aanvallen. Aanleiding is volgens een verklaring van Anonymous het feit dat de auteursrechtenorganisatie diverse Usenet-fora tot sluiting heeft gedwongen. Ook zou Brein onrechtmatig servers in beslag heeft genomen.

De jongste aanvallen begonnen in de nacht van maandag op dinsdag nadat het Nederlandse internetplatform FTD uit de lucht was gegaan. Dat was het het gevolg van een rechtszaak tussen Brein en en FTD die door Brein werd gewonnen. Op de fora van FTD werden uploads van illegale bestanden gemeld. Volgens Brein is dit illegaal. Meteen na het uit de lucht gaan van FTD vond de eerste DDoS-aanval op Brein plaats.

Volgens Anonymous werkt Brein samen met nog zeker twintig andere anti-piraterijsites. "Als we Brein down krijgen, gaan ook andere anti-piraterijsites down", aldus een verklaring. Volgens directeur Tim Kuik van Stichting Brein tegenover NU.nl zijn de gegevens van de aanvallers achterhaald en zal er aangifte worden gedaan.

Bij een zogeheten Distributed Denial of Service (DDoS) aanval op een computer of netwerk wordt met een aantal computers zoveel verbindingsverzoeken naar de server verstuurd dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is of de server crasht.

Afbeelding: Flickr account indigoprime

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020