Excite

Opvolger Wii mogelijk aangekondigd in juni

Nintendo’s belangrijkste spelcomputer, de Wii, heeft zijn beste tijd wel gehad. Bij de introductie van het apparaat was de besturing revolutionair, maar liep hij hardwarematig al behoorlijk achter op de concurrentie van Microsoft en Sony. Het is dan ook de hoogste tijd voor een opvolger, die waarschijnlijk op 7 juni aangekondigd gaat worden.

Eerder al gingen er geruchten dat de opvolger op de E3-beurs zou worden aangekondigd. Destijds spraken bronnen van een spelcomputer die de Stream zou gaan heten, met beeldschermpjes in elk van de controllers. Verder zou de Stream in staat moeten zijn om HD-beelden te renderen

En die geruchten klinken steeds harder. Maar er is meer te horen in de wandelgangen. In tegenstelling tot de huidige generatie spelcomputers van de concurrentie, zal de nieuwste Nintendo geen harde schijf hebben. Wel zal de console, waaraan gewerkt wordt onder de codenaam Project Café, 8 gigabyte aan flashgeheugen hebben.

Dit mag dan zestien keer zoveel zijn als de Wii, toch klinkt het nog behoorlijk magertjes. De Playstation 3 en de Xbox 360 hebben een stuk minder. Het is zeer onwaarschijnlijk dat op de Nintendo volledige games te downloaden zullen zijn, al is het niet uit te sluiten dat de gebruiker het geheugen zelf kan uitbreiden met een geheugenkaartje.

Ook HD-films zullen niet op de console zelf op te slaan. Of de geruchten waar zijn, zullen we op de komende E3 meemaken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Eric__I_E

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021