Excite

Mag je oude Xbox spellen downloaden?

Mag je oude Xbox spellen downloaden?

Mag je oude Xbox spellen downloaden? Het wordt veel gedaan: men bouwt de Xbox om en downloadt spellen van het internet. Er wordt vaak gezegd dat het best mag, omdat de spellen al oud zijn. Het tegendeel is echter waar. De spellen mogen niet gedownload worden. Op de site van Big staat: "Het (laten) ombouwen van een gameconsole, zodat je er gekopieerde games mee kunt spelen, is verboden."

Downloaden eerlijk?

Het downloaden van games is niet eerlijk. Immers is het vergelijkbaar met stelen: je neemt iets wat je niet koopt en gebruikt het vervolgens. Dit is dus niet toegestaan. Moet je voorstellen hoe het zou zijn wanneer iemand jouw huis binnengaat en iets meeneemt dat van jou is. Het is dus niet eerlijk om de games te downloaden.

Games zijn duur

Het excuus dat veel mensen gebruiken om oude Xbox spellen te downloaden is dat ze in de winkel ontzettend duur zijn. Dat klopt: soms betaal je wel 50 euro voor een spel. Toch moet je bedenken dat die spellen zijn gemaakt door mensen. Er zit een heel team achter van ontwerpers, programmeurs en technische mensen. Ook moeten de mensen worden betaald die de games vervoeren en de mensen die in winkels werken die computerspellen verkopen. Er moeten dus heel erg veel mensen betaald worden van zodra een spel op de markt is. Zoveel verdienen de mensen dus niet per verkocht spel. En dit wordt alleen maar minder wanneer je spellen van het internet vist.

Alternatief

Je kunt er eventueel voor kiezen om tweedehands Xbox spellen te kopen. Dit scheelt enorm in de prijs vergeleken met een nieuw spel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021