Excite

Overspel anoniem melden via website

Weet jij dat een vriend, collega of familielid wordt bedrogen, maar kan je tegelijkertijd geen manier vinden om dit te vertellen zonder de onderlinge verhoudingen te beschadigen? Dan kan je vanaf nu terecht op het internet. Op de website onthul-overspel.nl wordt het mogelijk om vreemdgaan anoniem te melden.

De makers van de website roepen bezoekers op om de liefde 'recht te doen' en vreemdgangers anoniem te ontmaskeren. Als je overspel aan het licht wilt brengen, dan hoef je alleen het e-mailadres van de bedrogen partner in te voeren, vergezeld van een uitleg, de naam van de minnaar of minnares en eventueel een link naar diens profiel op Facebook. Zodoende is de bedrogen echtgenoot of vriendin direct en volledig op de hoogte van het overspel en blijf jij buiten schot.

De website lijkt reeds een succes. Er zijn al zeshonderd meldingen gedaan, al is het lastig om na te gaan of die allemaal serieus zijn. De site werd bedacht door de 30-jarige Emilie Visser uit Den Bosch, zo weet het AD. Zij ontwikkelde de site samen met drie vrienden uit de marketingwereld. Visser wil mensen helpen die niet durven te zeggen dat iemand bedrogen wordt maar het wel kwijt willen.

Overigens zijn Visser en haar collega's niet helemaal filantropisch bezig. Er zit namelijk ook een zakelijke kant aan onthul-overspel.nl. Uit de algemene voorwaarden valt op te maken dat de opgegeven e-mailadressen onder meer voor commerciële activiteiten worden gebruikt. De bedrogen persoon kan dus naast het slechte nieuws ook spam verwachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020