Excite

Ovi Maps een betere versie van Google Earth?

Nadat eerder Microsoft met hun eigen vorm van Streetview internetgigant Google naar de kroon stak, doet ontwikkelaar C3 nu hetzelfde. Ditmaal met een andere variant van Google Earth. Ovi Maps 3D gaat het heten. En het moet gezegd, de 3D-beelden van twintig steden die momenteel in het systeem zitten zijn adembenemend.

Daar kan Google Earth een puntje aan zuigen. C3 maakt namelijk van gebruik van hardware die ook missile guidance systems aansturen. Met andere woorden, beelden die eerder door het leger werden gebruikt om raketten naar hun bestemming te loodsen, verschijnen via Ovi Maps 3D op jouw beeldscherm. Dankzij een samenwerking met Nokia is de eerste gebruiksklare versie nu op internet te vinden.

Vergeleken met de platte beelden waarvan Google gebruik maakt, is de 3D omgeving van Ovi Maps een verademing. Ook bij Earth is het mogelijk om over te schakelen op 3D-beeld, maar dan krijg je schetsen van de omgeving te zien die door gebruikers zelf zijn gemaakt. Niks vergeleken bij Ovi Maps. De vliegtuigen van C3 hebben de omgeving uit alle hoeken op foto vastgelegd, waarna ze door de computer zijn bewerkt tot 3D-beelden.

Neemt natuurlijk niet weg dat ook bij de variant van C3 de resolutie van de beelden op kleine afstand niet bijzonder goed is. Ook heeft software van het bedrijf duidelijk moeite met begroeiing; de textuur van bomen en struiken komt niet goed uit de verf. Maar het potentieel is er zeker, en Google moet op zijn tellen gaan passen.

Afbeelding: Ovi Maps 3D

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020