Excite

Je pc: hoe kun je deze schoonmaken?

De pc is een apparaat dat vrijwel dagelijks wordt gebruikt, maar in tegenstelling tot andere apparaten die we dagelijks gebruiken niet op regelmatige basis wordt schoongemaakt. De pc schoonmaken is echter een klusje dat we niet over mogen slaan, omdat de viezigheid die zich in de pc op kan hopen ervoor zorgt dat de computer minder goed functioneert en zelfs tot gevaarlijke situaties kan leiden. Stof in de computerkast kan namelijk kortsluiting en daarmee brand veroorzaken. Natuurlijk is het daarnaast erg onhygiënisch wanneer je de pc nooit schoonmaakt.

De muis, het beeldscherm en het toetsenbord schoonmaken

Wanneer je een muis zonder balletje hebt volstaat het om de muis af te nemen met een vochtig doekje. Wanneer je een muis met een balletje hebt haal je deze eruit en veeg je met een wattenstaafje het aangekoekte vuil weg uit de binnenkant van de muis. Het toetsenbord kun je reinigen door deze op zijn kop te houden en tegen de achterkant van het toetsenbord te tikken, zodat de viezigheid eruit valt. De toetsen kun je afnemen met een vochtig doekje. Ook het beeldscherm verdient aandacht. Let op, het beeldscherm is erg gevoelig voor vocht, dus reinig deze met een licht vochtig doekje. Er zijn ook speciale doekjes te koop om je scherm mee te reinigen.

De behuizing van de pc schoonmaken

De behuizing van de pc reinig je door met een stofzuiger en eventueel perslucht de stofvlokken uit de behuizing te halen. Kleine spleetjes en hoekjes kun je afnemen met een klein kwastje. Opgelet: zet de pc eerst volledig uit voor je de behuizing schoon gaat maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021