Excite

Kies je een PDA of laptop?

Een PDA is een persoonlijke, digitale assistent en heeft de vorm van een klein handcomputertje. Het wordt daarom ook wel eens een palmcomputer genoemd. Bekende PDA's zijn de Blackberry of de iPhone. Sinds de introductie van de iPhone wordt voor een PDA ook vaak de term smartphone gebruikt.

Een PDA is eigenlijk gewoon een kleine computer. Je kunt je agenda er in bijhouden, je kunt documenten bekijken en bewerken en met de komst van de smartphone kun je er ook mee bellen, sms'en en internetten. Met een PDA of smartphone heb je dus je eigen kleine, mobiele kantoor.

Een PDA en een laptop hebben allebei een processor en een geheugen om dingen op te slaan. Maar de processor en het geheugen van een laptop is natuurlijk veel beter. Een PDA scoort echter weer veel beter dan een gewone laptop. Waar een laptop maar een paar uur zonder stroom kan, kan een PDA vaak een hele dag zonder stroom.

Een PDA of smartphone is ook veel kleiner en handzamer dan een laptop en die neem je gewoon zo even mee in je binnenzak. Dat kun je met je laptop natuurlijk niet. Maar wil je een document maken of bewerken, dan gaat dat met je laptop veel sneller.

Een PDA en een laptop hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Je kunt niet zeggen of de een beter is dan de ander, het ligt er maar net aan waar je het voor gebruikt. En dat kan soms een lastige keus zijn.

 (foto © Sklathill)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020