Excite

Pebble-smartwatch breekt Kickstarter-record

  • © Getty Images
De Pebble Time, een nieuwe smartwatch, heeft na een halve dag op Kickstarter al het record van de website verbroken. Er werd ruim 7,7 miljoen dollar opgehaald. Het horloge werd in totaal 36.000 keer besteld. Daarmee is het één van de snelst gefinancierde projecten op Kickstarter tot nu toe. Binnen een uur zag men de teller al over een miljoen heen gaan. Het Reaper Miniature Bones-project, de eerdere recordhouder, deed er nog 2,5 uur over om op dit bedrag te komen.

De nieuwe smartwatch van Pebble heeft onder meer een kleurenscherm en werd dinsdagmiddag gefinancierd via Kickstarter. Het bedrijf vroeg om 500.000 dollar, maar ging daar binnen 17 minuten al overheen. Omdat de verkoop zo ontzettend goed liep, werd besloten om maar gewoon door te gaan met de inschrijving en meer bestellingen te versturen. De eerste lichting Pebble Watches zal in mei verscheept worden. Dat zullen er nu 30.000 worden.

De eerste 10.000 Pebble Watches konden voor 159 dollar per stuk besteld worden. Voor de volgende 20.000 moest 179 dollar betaald worden. In juni wordt nog een tweede lichting die ook voor 179 dollar per stuk weg gaat. Daarna zullen liefhebbers 199 dollar voor een Pebble Watch moeten betalen. e Pebble Watch heeft een kleurenscherm en biedt een nieuwe mogelijkheid om notificaties weer te geven. Zelfs de uiteindelijke prijs van het horloge ligt nog veel lager dan bijvoorbeeld die van de Apple Watch.

Kickstarter is een website waarop mensen kunnen investeren in nieuwe producten. Deze worden meestal in de eerste instantie tegen een iets lager tarief aangeboden. De prijs gaat daarna steeds verder omhoog. Door deze manier van crowdfunding komen ook producten op de markt die anders misschien niet één grote investeerder zouden kunnen krijgen. Bovendien is er bij succes altijd sprake van een gegarandeerde verkoop van een bepaald aantal stuks.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021