Excite

Pepsi komt met eigen smartphone in China

  • © Getty Images
Colamerk Pepsi wil in China een eigen smartphone op de markt brengen. Het zou gaan om een Android-toestel. Volgens de Chinese website Sina Tech zouden de specificaties van dit nieuwe toestel zijn uitgelekt via de webwinkel Aisidi. Het nieuws komt echter niet helemaal uit de lucht vallen; Pepsi heeft zelf ook al hints gegeven die te maken hebben met de verschijning van het toestel. Dit gebeurde op het sociale netwerk Weibo.

De smartphone van Pepsi zou de P1 gaan heten. Het zou naar verluid gaan om een betaalbare phablet, met een schermgrootte van 5,1 inch. De behuizing wordt van metaal. Het scherm krijgt een full hd-resolutie en zou gebruik maken van een octacore-chip van Mediatek en 2GB werkgeheugen.

Daarnaast heeft de P1, zoals het lijkt, ook leuke handigheidjes als een vingerafdrukscanner op de achterkant. Op het nieuwe toestel komt Android 5.1 te staan. Het is nog niet helemaal duidelijk of die software nog wordt aangepast door Pepsi, of dat hiervoor de bestaande Chinese Android-versie gebruikt wordt.

Volgens de website Sina Tech zal het apparaat ongeveer 1299 yuan gaan kosten. Dat lijkt heel veel, maar is omgerekend 'slechts' 180 euro. Dat is een stuk minder dan waar smartphones normaal gesproken voor in de winkel liggen, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de iPhone.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021