Excite

Pingpongen met Planeten

Microsoft Research heeft onlangs de WorldWide Telescope Web Client gelanceerd, waarmee je op verkenning kan gaan door het heelal en alle planeten een bezoekje kan brengen door middel van afbeeldingen van zeer hoge kwaliteit. Deze ruimteafbeeldingen komen van verschillende telescopen, ruimtesondes en digitale tekeningen.

Zodra je de site binnengaat, wordt je toestemming gevraagd om meer hardeschijfruimte toegewezen te krijgen dan standaard. Dit doe je best, anders werkt de site niet naar behoren. Met de muis kan je vervolgens naar alle planeten van ons zonnestelsel gaan. Je kan schakelen tussen verschillend beeldmateriaal.

Ook heel interessant zijn de rondleidingen. Zo kan je zien hoe de aarde er 's nachts vanuit de ruimte uitziet. De apollo-missies zijn ook in beeld gebracht. Voldoende beeldmateriaal om uren zoet te zijn. De zoekfunctie werkt goed met planeten, sterren en sterrengroepen. Ook kan je namen zoeken van ruimtetelescopen en satellieten. Zoek je bijvoorbeeld op Hubble dan krijg je bijzonder veel resultaten.

Micorsoft Research had eerder al een programma geïntroduceerd met de naam WorldWide Telescope. Deze Web Client is een bijzonder krachtige toevoeging en toont je alle hoekjes van ons zonnestelsel.

Link bij het artikel: http://www.worldwidetelescope.org/webclient/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020