Excite

Wat is Pinterest?

Na een reeks van Hyves, Google+, Facebook en het laatste Twitter, is er nu Pinterest. Pinterest is een soort persoonlijk online prikbord. Het grootste verschil met de andere vormen van sociale media, is dat je tot in detail kunt aangeven waar je interesses liggen. Op die manier kun je jouw Pinterest heel persoonlijk maken.

Werking Pinterest

Pinterest kent net als Twitter en Facebook een eigen terminologie. Als je iets leuks tegenkomt op een website, dan kun je het 'liken' op Facebook, of 'tweeten' via je Twitter. Met Pinterest kun je het 'pinnen' door middel van de pin-it knop en vervolgens op een 'moodboard' plaatsen. Een moodboard is een onderdeel van je eigen online prikbord. Je kan dus als gebruikers meerdere moodboards hebben. Alles wat gebruikers op hun moodboards zetten is in principe openbaar. Als je iets op je moodboard pint, kan iemand anders dat weer 'repinnen'. Als je iemand erg interessant vindt, dan kun je zijn of haar moodboard volgen.

Geschiedenis Pinterest

Pinterest is ontwikkeld als bètaversie in maart 2010. De start van Pinterest van in 2009, wat het medium nieuwer maakt dan bijvoorbeeld Twitter. In het begin was Pinterest alleen te bereiken als je een uitnodiging ontving van iemand die al lid was, maar tegenwoordig kan iedereen lid worden die een geldig e-mailadres heeft.

Succes Pinterest

De ontwikkeling van Pinterest is met veel interesse gevolgd door de pers. In augustus 2011 noemde het tijdschrift TIME de website in een artikel over de 50 beste websites van het jaar. Pinterest kreeg eveneens onderscheidingen door de spectaculaire groei die het doormaakte. In negen maanden haalde de website maar liefst tien miljoen nieuwe leden binnen.

Vrouwen en Pinterest

Er wordt wel eens gezegd dat je vrouw moet zijn om het succes van Pinterest te begrijpen. Maar liefst 81 procent van de gebruikers is namelijk vrouw. Het succes van Pinterest zit hem in het delen van interesses, veel meer nog dan bijvoorbeeld op Facebook. Blijkbaar zijn vooral vrouwen hierin geïnteresseerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020