Excite

'Playstation 4 komt in 2012'

Gamers kunnen binnenkort hun hartje weer ophalen op het gebied van graphics en spelbeleving. Volgens bronnen in Taiwan zou Sony de productie van de Playstation 4 (PS4) namelijk al dit jaar starten. Deze nieuwe spelcomputer zou al in 2012 verkrijgbaar moeten zijn.

Digitimes heeft contact gehad met diverse Taiwanese fabrikanten die claimen opdrachten te hebben gekregen van Sony. De bedrijven zouden onderdelen moeten maken die in de PS4 terecht gaan komen. Foxconn en Pegatron, die ook de huidige generatie Playstation in elkaar schroeven, zouden ook bij de productie van Sony’s toekomstige paradepaardje betrokken zijn.

Sony wil in 2012 in ieder geval twintig miljoen consoles aan de man gaan brengen. Wat vooral opvalt aan de geruchten is dat Sony een bewegingssensor in wil bouwen. Dit doet sterk denken aan de add-on voor de Xbox 360, de Kinect. Dat is opvallend, want de eerste poging van Sony om iets te doen met een dergelijke bewegingssensor, de Move, was geen doorslaand succes.

Tot nu toe heeft Sony ontkend aan een opvolger van de Playstation 3 te werken. Wellicht dat het nieuws dat grote concurrent Nintendo volgend jaar met de Wii U op de markt komt, die beelden in HD-kwaliteit op het scherm kan toveren, de Japanse fabrikant heeft aangespoord om zelf ook aan de slag te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020