Excite

Ben jij klaar voor de Playstation Move?

De Playstation Move lijkt de zoveelste spelcomputer die kinderen en volwassenen moet laten bewegen. Na Playstation Eye Toy (camera die beweging detecteert), de Wii, en sinds kort de Xbox Kinect, komt de Playstation dus opnieuw met een bewegingscontroller. Wat zijn de voordelen?

Playstation Move - de basis

Heb je vroeger al een Eye Toy gekocht? Dan heb je geluk! Playstation Move werkt namelijk ook met dit apparaat. Je hebt nog wel de twee bewegingscontrollers nodig die door de Eye Toy worden gevolgd. Deze kun je los kopen.

Playstation Move - de games

Omdat Playstation Move vrij nieuw is, zou je denken dat er een beperkt aantal games voor beschikbaar is. Toch zijn er al veertig spellen uitgebracht die je ermee kunt spelen. Golf met Tiger Woods PGA Tour '11, speel LittleBigPlanet 2 of voed levensecht je huisdier op met EyePet: Move Edition. Start the Party! is een leuk spel om met je vrienden te spelen.

De camera

Omdat je met de Eye Toy werkt, heb je bij Playstation Move in bepaalde games de optie om foto's of filmpjes van jezelf te maken. Dit vergroot natuurlijk het speelplezier.

Hoe goed is Playstation Move?

Zoals gezegd heb je voor elk gamers platform inmiddels al bewegingsgames. Playstation Move heeft als voordeel heel accuraat te zijn. Er zit ook een stemherkenningsoptie op en zoals gezegd geeft de camera extra mogelijkheden.

Wanneer kopen?

Eigenlijk zou je de Playstation Move moeten kopen als je niet al een Wii of Xbox hebt maar wel een Playstation (liefst al met Eye Toy). Het loont niet de moeite om er een Playstation voor aan te schaffen, maar het is net leuk om de controllers en wat games erbij te kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020