Excite

‘PlayStation Store weer open op 24 mei’

De PlayStation Store moet op 24 mei weer geopend worden. Dat meldt Sony aan game-uitgevers. Sony is dan van plan om in de komende twee weken twee keer per week nieuwe games in de winkel te plaatsen. Dat kan ervoor zorgen dat de opgelopen achterstand wordt ingehaald.

Er ontstond een achterstand toen hackers het PlayStation Network hackten. De PlayStation Store werd toen offline gehaald. Inmiddels lijken de problemen allemaal weer opgelost en is het dus het plan dat de Store op dinsdag weer online komt. Sony heeft al haar game-uitgevers inmiddels excuses aangeboden voor het ongemak en bedankt voor het geduld.

De eerste update van de store zal ook op dinsdag plaatsvinden en betreft eigenlijk de content die op 26 april online had moeten staan. Vervolgens volgen nog updates op 27 mei, 31 mei en 3 juni.

Ondertussen heeft Sony weer nieuwe problemen: de Griekse website van Sony BMG is gehackt en de informatie die tijdens die actie verzameld is, is online gepubliceerd. Het gaat om gebruikersnamen, echte namen, mailadressen en zelfs wachtwoorden van gebruikers van Sonymusic.gr. De site was daarom maandagochtend al niet bereikbaar. In totaal zouden de gegevens van 8000 gebruikers uitgelekt en gepubliceerd zijn. Deze informatie zou via een SQL-injectie verkregen zijn.

Afbeelding: Flickr account William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020