Excite

Playstations mogen de deur uit

Sony heeft een kort geding over de beslaglegging op 300.000 PlayStation 3's gewonnen. Dat meldt Gamer.nl. Het geding was aangespannen door LG. De in beslag genomen Playstation 3's mogen vanaf vandaag weer naar de winkels worden gebracht.

De politie had de spelcomputers in beslag genomen bij een magazijn van Sony in Tilburg. Het bedrijf had een geschil met LG over patenten voor het gebruik van blu-ray. Dat werd eerder uitgevochten voor de rechtbank van Breda. Die gaf toen LG gelijk en besliste dat alle nieuwe Playstation 3-spelcomputers in het magazijn in Tilburg in beslag moesten worden genomen.

De rechtbank in Den Haag heeft de beslissing nu teruggedraaid. LG moet bij de Belastingdienst melden dat de beslaglegging wordt opgeschort. Voor elke dag dat LG dit niet doet, moet het bedrijf een boete van 200.000 euro betalen. LG moet ook de proceskosten betalen, zo'n 130.000 euro. Daarnaast moet LG voortaan eerst overleg met Sony plegen, voordat het overgaat tot beslaglegging.

De zaak over de patenten wordt intussen voortgezet als een zogeheten 'bodemprocedure'. Die begint op 18 november als de twee kemphanen in de tussentijd niet tot een compromis komen. LG heeft al laten weten wel over een schikking te willen onderhandelen. Ook Sony zegt open te staan voor onderhandelingen.

Afbeelding: Flickr account bwana

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021