Excite

Wat is het doel in pokemon games?

De pokemon games kwamen voor het eerst in Japan op de markt in 1996. Dat waren Pokémon Red en Green voor de Nintendo Game Boy. De spellen waren zo succesvol dat de opvolger, Pokémon Blue, ook algauw kwam. Dit spel werd het bestverkochte spel van dat jaar en dat was het sein om Pokémon ook internationaal uit te brengen zodat iedereen over de hele wereld een Pokémon Meester kon worden.

 

In de Pokémon games speel je als een Pokémontrainer. Je doel van het spel is om zoveel mogelijk wezens, Pokémons genaamd, te vangen en te trainen. Door je Pokémons te trainen, evolueren ze in andere wezens die vaak groter en sterker zijn dan de Pokémon die ze eerst waren.

 

Je reist in de verschillende Pokémon games door andere werelden heen, met de bedoeling om de acht gymleiders die het spel heeft, te verslaan. Als je een gymleider verslaat, krijg je een badge. Heb je alle acht badges van het spel weten te winnen? Dan kun je meedoen aan het Pokémon toernooi. Je vecht daarin één op één tegen andere Pokémontrainers en wie het toernooi weet te winnen, mag zich Pokémon Meester noemen.

 

Er is ook een andere manier om een game uit te spelen. Als je in het spel de acht badges van de gymleiders verzameld hebt, kun je de Elite Four uitdagen. Zij zijn de beste trainers in het spel. Als je wint van de Elite Four, mag je het opnemen tegen de lokale kampioen om zo te proberen het spel te winnen.

 

In de verschillende games die er ondertussen van Pokémon zijn uitgekomen zijn er andere werelden en andere wezens om te verzamelen. Met de komst van de nieuwe Pokémon Black en White zijn er maar liefst 493 verschillende Pokémons. Je kunt ze niet allemaal zelf verzamelen. Je zult je Pokémons moeten ruilen met andere mensen die het spel hebben. En zo kun jij misschien de nieuwe Pokémon Meester worden.

 (photo © michi003)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020