Excite

Politie Bangalore verbiedt Street View

%IMG1%%

Bangalore, de derde stad van India, is voorlopig niet op Google Street View te zien. Het politiekorps van de metropool heeft de camera-auto's van Google verboden om foto's te maken. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf dinsdag laten weten.

De politie van Bangalore komt tot deze beslissing omdat het vreest dat de beelden op Street View door terroristen worden gebruikt. "We zijn er huiverig voor dat de straten en buurten worden gefotografeerd en openbaar worden gemaakt", verklaart de politiechef van de Indiase miljoenenstad.

De korpsleiding van Bangalore heeft Google inmiddels van het besluit op de hoogte gesteld. "We hebben een brief van de politiecommissaris van Bangalore ontvangen en bestuderen die", reageert een woordvoerster van het bedrijf. "We zullen geen opnames maken tot we met de politie hebben gesproken."

India wordt regelmatig opgeschrikt door terroristische aanslagen. In 2008 werd Mumbai getroffen door een zeer bloedige aanval. In deze havenstad werd een hotel bestormd en bezet door terroristen die vanaf zee kwamen. Zij waren waarschijnlijk afkomstig uit Pakistan, de aartsvijand van India. Bij de aanval in Mumbai vielen tientallen doden.

Street View kwam in het verleden al diverse malen in opspraak wegens privacyschendingen. Zo verzamelden de camera-auto's onder meer gevoelige informatie die via onbeveiligde wifi-netwerken van nietsvermoedende internetgebruikers werd verzonden. Tevens moest Google in verband met privacyschendingen honderden foto's verwijderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020