Excite

Politie neemt PS3's in beslag

De Nederlandse politie nam de spelcomputers in beslag bij Sony's grootste magazijn in Europa in Tilburg. Dat was het gevolg van een ruzie over patenten tussen Sony en LG.

Het geschil over de patenten werd uitgevochten voor de rechtbank van Breda. Die gaf LG gelijk en besliste dat alle nieuwe PlayStation 3-spelcomputers in het magazijn in Tilburg in beslag moesten worden genomen.

De rechtbank in Den Haag gaat zich nu ook over de zaak buigen. Als die vindt dat LG's beslaglegging onterecht is, kan Sony de schade verhalen op LG. Maar als de rechter LG gelijk geeft, krijgen de winkels waarschijnlijk geen nieuwe PS3's totdat Sony royalty's gaat betalen voor het gebruik van LG's Blu-ray-technieken.

Sony heeft namelijk niet voor de licentie van LG's Blu-ray betaald, terwijl het wel gebruikmaakt van Blu-ray-technieken in de PlayStation 3. Sony heeft dit volgens Gamer.nl bewust gedaan, omdat het bedrijf geen royalty-afspraken wil maken totdat er "overeenstemming is bereikt [met LG] over royalty-vergoedingen op geheel andere en technologisch niet-gerelateerde terreinen (zoals bijvoorbeeld tv's, monitoren en mobiele telefoons)".

Afbeelding: Flickr account Mauro Monti

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020