Excite

Politie vindt autodief dankzij Droid-app

De politie van New Jersey had slechts zeven minuten nodig om een carjacker op te sporen. De carjacker had net even daarvoor een man bedreigd met een .380. De man moest daarop zijn wagen afstaan aan de dief, die vervolgens hard weg reed. Gelukkig kon de dief sneller gepakt worden dan verwacht. Dankzij de mobiele telefoon van het slachtoffer.

De carjacker overviel de eigenaar van een auto toen deze net uit wilde stappen om boodschappen te doen. De man werd bedreigd met een automatisch pistool en toen duidelijk werd dat de dief niet bang was het pistool te gebruiken, sprong de man uit zijn auto en ging de carjacker er met de wagen vandoor. In de auto lag echter ook nog de smartphone van het slachtoffer, inclusief het programma Lookout.

Met behulp van Lookout kan online gekeken worden waar de telefoon op dat moment is. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is Google Maps. De man schakelde direct de politie in en gaf hen instructies over hoe en waar de auto te lokaliseren was. Dankzij de aanwijzingen waren er slechts zeven minuten nodig om de auto met de carjacker tot stilstand te brengen. De carjacker werd opgepakt.

De man had de applicatie op zijn Motorola Droid gezet, maar dit type applicatie is ook verkrijgbaar voor tal van andere telefoons. Dankzij het GPS-systeem kunnen de telefoons gevolgd worden, bijvoorbeeld in dit soort situaties.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jblyberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020