Excite

Populaire artikelen op wikipedia

Weten wat er in het nieuws gebeurt is leuk: je kan overal over meepraten en hebt altijd iets interessants mee te delen aan tafel. Er zijn enorm veel manieren om jezelf constant op de hoogte te houden, maar sinds kort is er een heel interessante manier bijgekomen. Als je toch al af en toe op wikipedia rondsurfte om je algeme kennis wat bij te schaven, zal je deze site helemaal geniaal vinden.

Wikirank maakt namelijk gebruik van de wikipedia-artikelen. Helaas is de dienst enkel nog maar in het Engels beschikbaar. Bovenaan vind je een interessante grafiek met een verrassende vergelijking, bijvoorbeeld hoe vaak het artikel over John, Paul, George en Ringo van de Beatles opgevraagd wordt. Daaronder laat wikirank je zien wat de trends van de dag zijn. Dit zijn de sterkste stijgers, dus niet noodzakelijk de meest gelezen artikelen van de dag. Die vind je in de rechterkolom.

Zelf kan je ook vergelijkingen maken. Grafieken kan je trouwens ook op blogs en websites zetten op dezelfde gemakkelijke manier als je dat met youtube doet.

Als iets populair is, staat het hoogstwaarschijnlijk wel ergens in een krant. Daarom kan je meteen in de New York Times zoeken naar het onderwerp, zoals ook in Google Nieuws.

Link bij het artikel: http://wikirank.com/en

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020