Excite

Prijzen voor dataverkeer buitenland omlaag

De prijzen voor het dataverkeer in het buitenland moeten omlaag. Dat vindt Eurocommissaris Neelie Kroes van Digitale Agenda. Zij wil telefoonbedrijven daarom dwingen om de prijzen aanzienlijk te verlagen en doet dit onder meer met een maximumprijs.

Vanaf 1 juli 2012 wordt die maximumprijs op 90 cent per MB gesteld. Per 1 juli 2013 wordt dat bedrag verlaagd naar 70 cent en weer een jaar later tot 50 cent. Kroes is op het moment nog bezig met de voorstellen, ze hoopt eind juni de uitgewerkte plannen op tafel te kunnen leggen. Het is niet helemaal een verrassend bericht, want Kroes had eerder al aangegeven dat ze op dit gebied maatregelen wilde nemen. Zij vindt namelijk dat telecombedrijven hier veel te veel voor rekenen. Op dit moment kunnen de tarieven nog oplopen tot meer dan 2 euro per MB.

Ook de tarieven voor bellen en sms’en in het buitenland moeten flink omlaag. Dit zal voor 2016 gebeuren en wederom in stappen: in 2014 geldt een maximumtarief van 24 cent per minuut en 10 cent per sms en in 2015 moet het verschil tussen bellen in het binnen- en buitenland zo goed als verdwenen zijn. De exacte uitwerking van dit voornemen is waarschijnlijk ook te vinden in het plan dat Kroes eind juni naar buiten zal brengen.

Afbeelding: Flickr account e3000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019