Excite

Kies de juiste printers

Een van de meest gebruikte thuisprinters is een inkjetprinter. Deze printers zijn vrij goedkoop, maar geven voor afdrukken wel een heel goed resultaat. Ook foto's kun je met een inkjetprinter scherp uitprinten. Een nadeel van de inkjetprinter is dat cartridges hiervoor echter vrij prijzig kunnen zijn. Als je veel print, kunnen de kosten voor nieuwe cartridges hoog oplopen.

Je kunt ook kiezen voor een laserprinter. Een laserprinter print jouw tekstdocumentjes razendsnel uit. Maar een toner voor een laserprinter is ook erg duur, je kunt echter wel meer afdrukken maken dan met een cartridge voor een inkjetprinter. Als je foto's wil printen, kun je dit beter overlaten aan een inkjetprinter.

Er zijn ook nog andere dingen waar je op moet letten. Wil je bijvoorbeeld de printer op meerdere computers gebruiken? Als je een thuisnetwerk hebt, is het mogelijk om je printer er op aan te sluiten zodat je vanaf alle computers kunt printen. Je moet dan wel opletten of de printer die je op het oog hebt die mogelijkheid biedt.

Ben je van plan om naast een printer, ook een scanner aan te schaffen? Dan kun je ook kijken naar een all-in-oneprinter. Daarmee kun je niet alleen printen, maar ook scannen of kopiëren. Met sommige apparaten kun je zelfs een fax versturen. All-in-oneprinters zijn vaak wel iets duurder dan gewone printers, maar je kunt er dan ook een stuk meer mee. Waar je je printer ook voor wilt gebruiken, er is er altijd wel een die bij jouw gebruik past.

 (foto © sskennel)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020