Excite

Promotie Tomb Raider zonder modellen

De makers van het spel Tomb Raider breken met een traditie. Voor de promotie van de nieuwe versie van deze populaire game zullen geen modellen meer worden geen ingezet die Lara Croft moeten voorstellen.

Ontwikkelaar Karl Stewart neemt deze beslissing, omdat hij het psychologische aspect van Lara Croft meer wil belichten. Volgens Stewart doet het inzetten van Croft-modellen afbreuk aan de veelzijdige persoonlijkheid van zijn virtuele actieheldin.

"Zoiets zal nooit meer gebeuren. We willen een rauwe ervaring creëren. We willen dat mensen naar Lara kijken en het psychologische aspect van haar personage zien," aldus Stewart.

Overigens zal er wel een nieuwe film over de Tomb Raider-game gemaakt worden. In deze productie zal een jonge Lara centraal staan. Daarom zal Angelina Jolie, die in de eerste twee delen de hoofdrol vertolkte, in de nieuwe filmversie van Tomb Raider niet meer terugkeren.

De nieuwe Tomb Raider-game komt naar verwachting uit in de herfst van 2012. Het spel is dan verkrijgbaar voor zowel PC, Xbox 360 als Playstation 3. De nieuwe versie, simpel Tomb Raider, wordt gezien als een nieuwe start voor het populaire computerspel.

In Tomb Raider zal Lara Croft stranden op een eiland, dat zij volledig moet verkennen. Het spel is harder en menselijker dan zijn voorgangers. Een jonge Lara bloedt, lijdt pijn en moet vechten om te overleven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020