Excite

De PS Vita: een leuke handheld

De PS Vita is de opvolger van de PSP en is februari 2012 verschenen. Wat kun je zoal met deze handheld? Wat zijn de voordelen ervan en waar kun je de PS Vita kopen? Veel liefhebbers van games de Playstation hebben lange tijd op deze handheld gewacht en met reden: het is een fantastisch apparaat!

Wat is de PS Vita?

De PS Vita is een handheld die in februari 2012 is verschenen. De handheld werd in 2011 al geïntroduceerd en veel fans keken er dan ook erg naar uit. De handheld is van Playstation en heeft veel nieuwe en verbeterde opties in vergelijking met de PSP.

PS Vita: de nieuwe handheld

De handheld heeft een oled-aanraakscherm en een gevoelige achterkant, waarmee je het spel ook kunt besturen. Er zit Bluetooth op het apparaat en er is ook een webbrowser, waardoor je de PS Vita niet alleen hoeft te gebruiken om spellen te spelen. Het is dus multifunctioneel! Flash werkt helaas niet op de handheld, waardoor niet alle websites te bekijken zijn. Het internet kan ook worden gebruikt om tegen elkaar te spelen.

Spellen voor de PS Vita

Er zijn al veel spellen verschenen voor de PS Vita. Zoals:

  • Little Big Planet
  • Smart As
  • Fifa 12
  • Dynasty Warriors
  • Virtua Tennis 4
  • Hot Shots Golf
  • BioShock
  • Army Corps of Hell

Er zullen in de toekomst nog veel meer games verschijnen. De ontwikkelaars zijn hier nog heel erg druk mee.

Prijzen van de PS Vita

De prijs van de PS Vita is afhankelijk van de versie die je koopt. Zo kun je een wifi-only kopen. Deze is verkrijgbaar vanaf 245 euro. Ook kun je kiezen voor de wifi met 3G versie. Deze is verkrijgbaar vanaf 299 euro. De prijs van spellen zal tussen de 20 en 60 euro liggen, afhankelijk van het spel.

Waar koop je de PS Vita?

De PS Vita kan vrijwel overal worden gekocht. Je kunt terecht bij gamewinkels, maar ook online shops hebben de handheld te koop. Ga bijvoorbeeld naar bol.com. Soms zijn er speciale aanbiedingen, zoals de handheld in combinatie met een spel voor een scherpe aanbieding. Houd dit goed in de gaten, want het scheelt toch in de kosten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020