Excite

HDD vol van je PS3? Een harde schijf kopen is een optie!

Is de harde schijf van je PS3 vol? En heb je meer geheugen nodig? Lees dan snel deze tips.

Waar moet je op letten?

Je moet eerst voor jezelf beslissen of je een externe of interne harde schijf (HDD) wilt kopen. Een externe HDD kun je via een USB-aansluiting met je PS3 verbinden. Een interne HDD moet je, zoals de naam al zegt, in de PS3 plaatsen.

Een externe harde schijf

Het voordeel van een externe HDD is dat je niet aan de PS3 hoeft te sleutelen. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets kapot maakt of iets verkeerd doet. Verder kun je een externe HDD ook op je desktop pc gebruiken of op een andere PS3. Zo kun je je "save data" overal mee naar toe nemen.

Er zijn ook nadelen verbonden aan een externe HDD. De HDD heeft vaak een eigen voeding nodig waardoor je een stopcontact vrij moet houden. Een ander nadeel is dat je naast je PS3 ruimte vrij moet houden om de externe HDD te plaatsen. De PS3 werkt overigens alleen met FAT32 bestandssystemen. Formatteer daarom je externe HDD van NTFS naar FAT32.

Een interne harde schijf

Een intern HDD heeft andere voordelen. Je bespaart ruimte naast je PS3 en je hoeft geen stopcontact vrij te houden. Nadeel is dat je moet gaan knutselen aan je PS3. Ook al is het monteren van een interne HDD vrij eenvoudig, er zitten toch altijd risico's aan vast. Interne HDDs zijn over het algemeen ook duurder dan de externe HDDs.

Interne harde schijf vervangen: de specificaties

Als je een interne harde schijf wilt vervangen, moet je op een paar dingen letten. De harde schijf die je voor je PS3 wilt kopen moeten aan een aantal eisen voldoen. Je interne HDD moet:

  • een FAT32 bestandssysteem hebben.
  • 5400 rpm (toeren per minuut) zijn. Met een hoger rpm kan de PS3 oververhit raken!
  • een bepaalde grootte hebben, namelijk 2,5". Dit zijn de interne HDDs die je in laptops kunt stoppen.

Waar kan je een HDD kopen?

De externe harde schijven kun je bij de grote winkel ketens vinden. De Media Markt en de BCC zijn goede zaken daarvoor. Maar dit zijn zeker niet de enige. Bij de lokale Aldi vind je regelmatig externe HDD's te koop. De interne HDDs zijn alleen te koop bij gespecialiseerde computerketens zoals Paradigit of MyCom. Veel online winkels bieden ook een ruime selectie aan intern harde schijven aan. De prijzen hangen sterk af van de grootte, merk en de huidige economische markt.

Een harde schijf voor je PS3 kopen is een slimme zet om het geheugen van je PS3 uit te breiden en daarom ook zeker een aanrader. Beslis alleen voor jezelf of je voor je PS3 een interne of een externe harde schijf wilt kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020