Excite

‘PSN tot einde van de maand offline’

Het zou zomaar kunnen zijn dat het PlayStation Network (PSN) tot het einde van deze maand offline is. Op dit moment staat de teller al op drie weken en omdat Sony nog steeds niet alle problemen heeft opgelost, loopt die periode waarschijnlijk alleen nog maar uit.

Dit bericht werd naar buiten gebracht door een woordvoerder van het bedrijf. Volgens diezelfde woordvoerder kan Sony ook nog niet laten weten wanneer het netwerk wel weer online komt, maar zou dat best eens pas het einde van de maand kunnen zijn. Op 31 mei staat namelijk gepland dat alle functies weer online staan.

Sony werkt op dit moment keihard aan een beter beveiligingssysteem, dat moet voorkomen dat een hack plaatsvindt. Onlangs werd het netwerk getroffen door hackers die er vandoor gingen met talloze persoonlijke gegevens van gebruikers van het netwerk. Hoewel het waarschijnlijk is dat een aantal functies ook al voor de 31e weer online zijn, zijn daar nog geen concrete afspraken over naar buiten gebracht.

Inmiddels is ook bekend wie achter de spectaculaire aanval zat: de hackersgroep Anonymous heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het stelen van de gegevens. Eerder werd vooral gespeculeerd, maar tot nu toe had geen enkele groep de actie daadwerkelijk opgeëist.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020