Excite

PVV boos om nepaccount Twitter

Twitter geeft politici de mogelijkheid om op een effectieve manier hun achterban te bereiken. Het is dan ook vrij populair onder bestuurders en partijen die willen laten zien dat zij echt wel weten hoe je met zo’n supertof medium moet omgaan. Vervelend wordt het als iemand een Twitternaam claimt en pretendeert uit jou naam te spreken, wat de PVV Leeuwarden gebeurde.

Onder de naam @PVVFriesland stuurt ene Petra Kramer berichten de wereld in die op zijn zachts gezegd controversieel zijn, zeker als de lezer denkt dat ze van de PVV in Friesland afkomstig zijn.

'Het enige bruine dat wij nog wensen te zien in dit land is de kleur van dit kabinet en onze drol op uw deurmat. Verder niks!' staat bijvoorbeeld in een tweet te lezen. Ook fascistische opmerkingen worden niet geschuwd.

Begrijpelijk is dat de echte PVV Friesland niet gecharmeerd is van de strapatsen van mevrouw Kramer. ‘Dit kan echt niet', zei Max Aardema, lijsttrekker voor de PVV in Friesland. 'Helemaal onacceptabel is het inbrengen van het nationaalsocialisme. Schandalig.'

Volgens Kramer, tot 2007 SP-raadslid in de gemeente Smallingerland, is het account bedoelt om te provoceren. ‘De PVV provoceert ook,’ aldus de neptwitteraar.

Overigens is Kramer ook niet van onbesproken gedrag. In 2007 werd ze uit de SP-fractie gezet nadat ze twee keer was veroordeeld voor rijden onder invloed.

De landelijke tak van de SP heeft inmiddels afstand genomen van de actie.

Afbeelding: Twitter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020