Excite

Ray-Ban en Google werken samen aan een bril

Brillenmerk Ray-Ban gaat in zee met Google Glass. Want hoewel de Google Glass een fantastische gadget is, blijft het design erg achter bij waar trendy brillendragers graag mee gezien willen worden. De eigenaar van Ray-Ban, moederbedrijf Luxottica, heeft bekend gemaakt een deal te hebben gesloten met Google. Zo kunnen monturen van Ray-Ban, maar ook Oakley worden gebruikt bij de doorontwikkeling van de Google Glass.

Verkooppunten

Voor Google is de samenwerking belangrijk, omdat het bedrijf weinig feeling heeft met de mode-industrie en het produceren en verkopen van brillen. Luxottica neemt nu een deel van de distributie op zich, waardoor de Google Glass in de toekomst bij een groot aantal verkooppunten verkrijgbaar zal zijn. De Italiaanse brillenmaker heeft namelijk meer dan 5000 winkel in de Verenigde Staten alleen al. Ook de onder meer in Nederland gevestigde winkelketen ‘The Sunglass Hut’ hoort daarbij. Volgens de Wall Street Journal kan Google door de samenwerking in een klap een groter speler worden op de gadget-markt.

Niet op korte termijn

Een woordvoerder van Google laat weten dat fans niet op korte termijn al een Ray-Ban Google Glass moeten verwachten. “Je gaat Glass niet morgen al zien op je favoriete paar Ray-Bans of Oakleys.” Hoe lang het gaat duren voordat Ray-Ban en Google Glass hun eerste modellen gaan verkopen is onbekend.

Fossil

Niet lang geleden heeft Google een overeenkomst gesloten met horlogemerk Fossil om slimme horloges te gaan verkopen. De gadget horloges zouden een Android besturingssyteem moeten krijgen, net als de Ray-Ban Google Glass. Deze zogenaamde ‘wearables’ of draagbare gadgets zijn de trend van de toekomst als het aan bedrijven zoals Google ligt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020