Excite

Razendsnel internet bij Google

Drie leden van het Google Chrome team hielden een AMA-sessie op de communitywebsite reddit.com. Tijdens deze Ask Me Anything-sessie kun je dan ook naar alles vragen, zoals bijvoorbeeld naar de internetverbinding van Google zelf. Zo postte een van de leden een schermafbeelding van Speedtest. Op de website speedtest.net kun je testen wat jouw internetsnelheid is en of je dus de beloofde snelheid van je provider haalt. Maar niemand zal de snelheid krijgen, die op de schermafbeelding van Google te zien was.

De downloadsnelheid van Google’s internetverbinding was maar liefst 523,96 Mbit/seconde. De uploadsnelheid was ook aanzienlijk met 147,20 Mbit/s. Ter vergelijking: de gemiddelde snelheid van een internetverbinding in Europa ligt rond de 12 Mbit/s, waar die in de Verenigde Staten nog lager ligt met 10 Mbit/s. Niet verwonderlijk dus dat deze schermafbeelding voor veel verbazing én teleurstelling over de eigen verbinding zorgde.

De snelste internetverbinding die je in Nederland kunt krijgen, heeft een downloadsnelheid van 120 Mbit/s en uploaden gaat met 10 Mbit/s. Je internet dan via de kabel met UPC. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat de snelheid niet altijd even hoog is. Als er veel mensen op internet zijn, zal dit invloed hebben op je snelheid. Bij internetten via glasvezel is dit niet zo, maar dan kun je met KPN maar een snelheid van 100 Mbit/s halen. Dit is dezelfde snelheid die je kunt krijgen bij de Belgische aanbieder Telenet die bekend staat om de slogan “internet tegen lichtsnelheid.” Maar in vergelijking met Google hebben we in Nederland en België nog een lange weg te gaan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alpha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020