Excite

Razensnel presentaties doen via internet

Present.io is een nieuw ideetje van het bedrijf achter drop.io. Drop.io is een handige dienst om snel bestanden te versturen, present.io is een nieuwe dienst om... online presentaties te geven.

Om met present.io iets aan iedereen te laten zien, heb jegeen extra software en geen inschrijving nodig. Alles gebeurt real-time en de website ondersteunt afbeeldingen, geluid, documenten en video.

Een nieuwe presentatie aanmaken kost je welgeteld twee kliks. Dit wordt verder een "drop" genoemd. Een titel is noodzakelijk, de mediabestanden kan je best ook meteen toevoegen. Vervolgens deel je de link met je publiek. Als dat gebeurd is, kan je op "start presentation" drukken, waarop alle deelnemers op "join presentation" moeten drukken.

Vanaf dan zien je deelnemers precies wat je doet. De deelnemer kan nog wel chatten, maar kan verder niets meer ondernemen. De bestanden die je gebruikt, worden op een speciale pagina gezet. Vanaf die pagina kan iedereen de documenten delen, downloaden, bespreken of zelfs op hun site zetten.

Mogelijke situaties waarin je Presentio nuttig zal vinden, zijn bijvoorbeeld: video's tonen aan verschillende mensen, samenwerken aan een document, een powerpoint-presentatie doornemen, enzovoort. Meerdere presenteerders wordt ondersteund. Deelnemers kunnen zelfs via een iPhone meekijken. Voor de rest is de site erg gebruiksvriendelijk, wat het een aanrader maakt.

Afbeelding: Present.io

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021