Excite

Realtime zoekmachine van Google

Het is de hippe Amerikanen weer gelukt. Google heeft een nieuwe functie aan de zoekmachine toegevoegd. Sterker nog, het heeft een unieke zoekmachine gemaakt. Met Google Realtime Search is het mogelijk om live statusupdates te doorzoeken.

In 2009 startte Google al met het zichtbaar maken van live status updates. Dat kwam echter nog gewoon tussen de klassieke zoekresultaten te staan. Niet ideaal, vonden veel mensen. En daar was Google het mee eens.

Dus lanceerde het bedrijf deze week Realtime Search. Daarmee zijn live status updates te doorzoeken van onder meer Twitter en Facebook. Gezien de explosieve groei van nieuwsgaring middels deze status updates is dat geen overbodige luxe.

Behalve de laatste updates kun je ook handige overzichten krijgen. Zo verschijnt er een grafiek die laat zien op welke tijdstippen het zoekwoord het meest gebruikt is. Zo kun je het komen en gaan van trending topics goed in de gaten houden. Ook zie je wanneer een bepaalde hype opkomt en weer afzwakt.

Net als Twitter heeft Google met een dergelijke zoekfunctie goud in handen. Zo kan het bedrijf middels real-time advertising weer geld verdienen aan een stand alone realtime zoekmachine. Twitter heeft ook al laten weten een dergelijk verdienmodel op te zetten.

Hier een video over Realtime search

Afbeelding: Google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021