Excite

Regering Egypte start Facebook pagina

Een oud Engels spreekwoord luidt: ‘If you can’t beat them, join them.’ De Egyptische regering neemt dit graag ter harte en heeft een speciale Facebook pagina in het leven geroepen om met de Egyptische jongeren in contact te komen.

Deze handeling van de regering is opmerkelijk, omdat Facebook een belangrijke katalysator was bij de protesten die in heel Egypte uitbraken tegen de regering. Op Facebook werd afgesproken waar en wanneer de protesten van start gingen. Ook Twitter werd veelvuldig gebruikt door de demonstranten. De regering probeerde dit enkele weken geleden nog in de kiem te smoren door providers te dwingen de internettoegang te blokkeren.

Dit bleek weinig effect te hebben. Door de aanhoudende onrust vond de Egyptische leider Mubarak het uiteindelijk tijd worden om af te stappen. De oud-dictator lijkt er overigens ook lichamelijk goed ziek van te zijn geworden, want inmiddels schijnt Egypte’s despoot op sterven te liggen.

Het ministerie van Binnenlandse zaken wil op deze manier toenadering zoeken tot de Egyptische jeugd. Ook zou het hierdoor makkelijker worden om corruptie bij de politie te melden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker archer10

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019