Excite

Releasedata Resident Evil-remakes bekend

Een trend die al langer de ronde doet in filmland krijgt ook onder de makers van games steeds meer voet aan de grond: de remake. Voor de Xbox360 en de Playstation worden nu twee klassiekers uit de Resident Evil-serie opnieuw uitgebracht.

Het gaat om Resident Evil 4 en Resident Evil: Code Veronica, die beide lovende kritiek kregen toen ze uitkwamen. Resident Evil 4 draait om Leon Kenndy die in Europa probeert om de dochter van de Amerikaanse president te redden. Als Leon dien je haar uit de klauwen te redden van een mysterieuze sekte, die zich dat uiteraard niet zomaar over zijn kant laat gaan.

In Code Veronica kruip je in de huid van Claire Redfield die haar broer zoekt op een eiland dat bezit is van de genadeloze Umbrella Corporation, die we ook al uit eerdere delen kennen. Natuurlijk breekt het T-Virus uit en is het ontsnappen geblazen.

Resident Evil 4 zal vanaf 20 september in de winkels liggen, terwijl Code Veronica precies een week later wordt uitgebracht. Producent Capcom heeft nog geen adviesprijs vastgelegd. Japanse fans kunnen ervoor kiezen om de twee games in één bundel te kopen maar het lijkt er niet op dat een dergelijke optie in Europa zal worden aangeboden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018