Excite

Rijksstudio gaat een samenwerking aan met Etsy

De Rijksstudio van het Rijksmuseum te Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Etsy.com, het internationaal succesvolle online platform voor handgemaakte (design) producten en vintage items.

Rijksstudio

Een jaar geleden besloot het Rijksmuseum dat de collectie nog meer openbaar moest worden voor het publiek. Een groot deel van de collectie van het museum werd digitaal gezet en is sindsdien voor iedereen online toegankelijk in de Rijksstudio. De afbeeldingen van de objecten uit de collectie zijn rechtenvrij en daarom besloot het museum de afbeeldingen in hoge resolutie gratis beschikbaar te stellen. Iedereen kan daardoor afbeeldingen van zijn favoriete meesterwerk downloaden en het naar eigen wens gebruiken.

1-jarig jubileum

Om het 1-jarige jubileum van de Rijksstudio te vieren, heeft het Rijksmuseum een wedstrijd uitgeschreven in samenwerking met Etsy.com. Wie het mooiste ontwerp maakt van een product waarbij er een afbeelding uit de collectie is gebruikt, ontvangt een geldbedrag van 1500 euro en krijgt de kans om zijn of haar ontwerp daadwerkelijk te laten produceren.

Bijzondere items

Dat het Rijksmuseum voor Etsy heeft gekozen is niet zo gek, aangezien Etsy inspeelt op de behoefte van ontwerpers, kunstenaars, hobbyisten en kleine professionals, die op ambachtelijke wijze producten willen maken en willen verkopen. Het bijzondere handwerk en de kwaliteit van de items zouden goed aansluiten op de collectie van het Rijksmuseum. Het aanbod op Etsy.com varieert van accessoires (ook voor het interieur), kleding, papieren werken, design meubels en etenswaren tot aan de meest bijzondere vintage items.

Vijf designers van etsy geven het voorbeeld

Om de mensen inspiratie te bieden zijn er voorbeelden van designs gemaakt door vijf bijzondere Etsy kunstenaars uit de hele wereld. De ontwerpers die meewerken zijn Norwegian Wood, PuurAnders, Tovi&Corrie, Laphilie en Oelwein

Zelf aan de slag

Wilt je zelf aan de slag? Ga dan naar de website van de Rijksstudio, maak een account aan en stel aan de hand van de beeldbank je eigen bijzondere item samen en wie weet verkoop jij het binnenkort zelf wel op Etsy.com.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020