Excite

Robot uit Cornwall wordt toergids voor NASA

Een levensechte robot die in staat is om grapjes te maken, 15 talen spreekt en ook nog mensen na kan doen, is door NASA aangeschaft om rondleidingen te geven. De leuke robot is gemaakt door een bedrijf in Cornwall en heet RoboThespian. De robot bestaat bijna volledig uit aluminium en wordt aangedreven door perslucht.

Het bedrijf dat de robot geproduceerd heeft, is maar een klein bedrijf: zeven mensen werken er. Toch waren zij in staat om maar liefst drie variaties te maken van de RoboThespian, namelijk een Lite, Standard en Deluxe versie. De RoboThespian kan ook voor evenementen gehuurd worden. De prijzen zijn we aanzienlijk: bijna 80.000 pond voor de meest luxe versie. NASA zal ruim 70.000 pond betalen voor een robot die bezoekers rond moet gaan leiden in het Kennedy Space Centre in Cape Canaveral.

Standaard spreekt de RoboThespian al een aantal zinnen, maar eigen content kan eenvoudig worden toegevoegd. Hij kan bestuurd worden door middel van een touch screen. De robot werd voor het eerst in 2006 ontwikkeld en beleefde in 2007 een officieel debuut. Inmiddels is de robot nog verder uitgebreid en is hij levensecht geworden. De makers zijn in ieder geval erg trots op het eindresultaat. Hiermee hebben ze namelijk een aantal van de beste robotmakers uit de Verenigde Staten en Japan verslagen.

Afbeelding: dailymail

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020