Excite

Wat zijn RPG games?

Wat zijn RPG games? RPG games zijn ontzettend populair, maar mensen weten vaak niet precies wat het is. En dat terwijl er erg veel leuke RPG games zijn.

Wat zijn RPG games?

Een rollenspel, ook wel een role playing game, is een game waarbij je in de huid kruipt van een personage. De ontwikkeling van je personage is dan erg belangrijk. Hoe meer je doet, hoe sterker je personage wordt. Ook kun je vaak zelf bepalen wat je personage goed kan, door XP (experience points) te verdelen bijvoorbeeld. Role Playing game wordt vaak afgekort als RPG. Bekende RPG games zijn Final Fantasy V (Super Nintendo), Fable (Xbox) en Pokémon Diamond (Nintendo DS).

Pokémon

Eén van de populairste RPG games is Pokémon. Hierbij is het de bedoeling Pokémon te vangen en te verzamelen. Pokémon zijn beestjes die erg veel op de dieren in onze wereld lijken. Alleen kunnen ze vechten. Er zijn al erg veel spellen van Pokémon verschenen en ze hebben een groot pubiek.

Fable

In Fable bepaal je helemaal zelf hoe je leven eruit ziet. Ga je de slechte kant op of wil je juist de goede kant op gaan? Alles wat je doet in het spel is bepalend voor je karakter. Fable heeft al meerdere delen, maar volgens veel gamers is deel 1 toch echt het beste.

Final Fantasy

Er zijn al verschillende delen van Final Fantasy te vinden en ze hebben allemaal enkele overeenkomsten, zoals de vijanden waar je tegen moet vechten of de Summons die je kunt oproepen. Final Fantasy heeft wel elke keer een ander doel en dit maakt het zo leuk om alle delen te spelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020