Excite

Ruim 26 miljoen Facebook-gebruikers plaatsen regenboogvlag

  • © Getty Images
Ruim 26 miljoen gebruikers van de sociale netwerksite Facebook hebben in de afgelopen dagen een regenboogvlag over hun profielfoto geplaatst. Dit gebeurde nadat bekend werd gemaakt dat het homohuwelijk in de Verenigde Staten ook landelijk gelegaliseerd werd.

Facebook kondigde dinsdag aan dat het filter, dat gemakkelijk kon worden geactiveerd via een speciale pagina, vorige week al door twee stagiairs werd ontwikkeld. Dit gebeurde nog voordat het Amerikaanse Hooggerechtshof zijn oordeel hierin bekend maakte. De functie werd in de eerste instantie intern bij Facebook veel gebruikt, waarna ook werd besloten om 'gewone' gebruikers toegang te geven tot de profielfotovlag.

Inmiddels hebben meer dan 26 miljoen mensen ervoor gekozen om dit filter te gebruiken en dat heeft meer dan een half miljard likes en reacties opgeleverd. In totaal heeft de sociale netwerksite van Mark Zuckerberg 1,44 miljard gebruikers. 1,25 miljard van deze gebruikers bezoeken de site tenminste eens per maand. In Europa zijn elke dag zo'n 225 miljoen Facebook-gebruikers actief.

In de Verenigde Staten kleurden verschillende gebouwen op in de kleuren van de regenboog, toen bekend werd gemaakt dat het homohuwelijk helemaal gelegaliseerd was. Dit gold onder meer voor het Witte Huis in Washington en het Empire state Building in New York. Voor dat het homohuwelijk overal gelegaliseerd werd, was het al in 37 Amerikaanse staten toegestaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021