Excite

Russische flappentap betrapt leugenaars

Wanneer jij als consument een creditcard aanvraagt, dan zit daar voor een bank een zeker risico aan vast. Aangezien jij krediet bij die bank krijgt, willen ze wel zeker weten dat je het ook echt kunt terugbetalen. Tegelijkertijd wil de bank ook weer niet teveel tijd en moeite besteden aan die aanvragen en verwerken ze die het liefste automatisch. In Rusland hebben ze iets gevonden dat deze twee dingen met elkaar verenigd: een bankautomaat die kan horen of jij liegt!

Het aanvragen van een creditcard hoeft dan niet bij een persoon te gebeuren, maar de bank heeft wel een extra check om te testen of jij betrouwbaar bent. Tijdens de aanvraag beantwoord je een aantal vragen. Jouw antwoorden gaan door een ingebouwde leugendetector die luistert of je gespannen klinkt. Twijfelt de automaat, dan kan jij je creditcard op je buik schrijven.

Natuurlijk is het niet zo dat je met een stalen gezicht en stemgeluid een creditcard uit de muur kunt trekken. De Russische banken spitten ook nog ouderwets jou kredietgeschiedenis door, zodat ze geen wanbetalers aannemen.

Overigens word je stemgeluid ook opgeslagen, vermoedelijk om in een later stadium te kunnen gebruiken bij beveiligingsmaatregelen. De bankierende Rus hoeft overigens niet bang te zijn voor hackers: je stem wordt niet opgeslagen in een centrale database, maar op de chip van je creditcard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020