Excite

Ruzie tussen Bing en Google

Er worden harde woorden gesproken in zoekmachineland. Google beschuldigt Microsoft’s Bing namelijk van afkijken. Microsoft kan dit niet staalhard ontkennen.

Uit een onderzoek van Google bleek in de zomer dat Bing Google’s zoekresultaten gebruikt in de Bing Toolbar. Als een gebruiker iets zoekt op Google, dan slaat de Bing Toolbar dit op. Na verloop van tijd leert Bing waar de gebruiker op zoekt, en past zijn eigen zoekresultaten daarop aan.

Stefan Weitz, directeur van Bing, ontkent dit niet. Maar, geeft hij ook direct aan, dit is de normaalste zaak van de wereld. ‘We gebruiken verschillende signalen en methoden om onze zoekresultaten te rangschikken. Programma's als de toolbar helpen ons hierbij. Dit is slechts een van de vele signalen die wij en andere zoekmachines gebruiken voor onze zoekresultaten’ Verder gaf Weitz aan dat Bing hier nooit een geheim van heeft gemaakt, en dat zowel gebruikers als de pers hiervan op de hoogte waren.

Google heeft alweer op deze uitleg gereageerd. Allemaal leuk en aardig, zegt Amit Singhal, maar kopiëren blijft kopiëren. ‘Op deze manier zien de zoekresultaten van Bing een incomplete, oudbakken versie van de Google resultaten.’

Hoewel Google nog geen stappen heeft aangekondigd, hebben ze wel duidelijk laten merken dat ze graag willen dat Microsoft met deze praktijken stopt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker andymangold

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020