Excite

Sony komt met PlayStation Network Play

Sony lanceert een nieuwe service voor de Playstation. Het Japanse concern komt met Playstation Network Play dat qua opzet sterk lijkt op de Summer of Arcade van de Xbox 360.

Sony zal vier games die om de week uitkomen extra onder de aandacht brengen. Wanneer een gamer ze alle vier koopt dan krijgt hij of zij het vijfde spel gratis. Daarmee werkt Network Play bijna hetzelfde als de Summer of Arcade van Xbox Live.

Network Play begint op 24 augustus met de release van het spel Street Fighter III Third Strike Online Edition. Een week later verschijnt DeathSpank: The Baconing en een week daarna de 2D-shooter BloodRayne: Betrayel. De serie wordt besloten op 14 september met Renegade Ops. Wanneer gamers al deze vier games kopen, dan krijgen ze het spel PAYDAY: The Heist gratis.

Playstation Network Play verschilt van Summer of Arcade door zijn multifunctionaliteit. Bij de Summer of Arcade zijn de aangeboden games alleen voor de Xbox 360 te gebruiken, terwijl Playstation titels uitbrengt op meerdere platformen.

Network Play heeft exclusieve downloadbare content als extra feature. Bij Street Fighter III Third Strike Online Edition krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het karakter Gill al vanaf het begin vrij te spelen. Bij DeathSpank: The Baconing komt Roesha - een speciaal co-opkarakter, direct vrij. Ook bij BloodRayne: Betrayal en Renegade Ops krijg je de mogelijkheid om aanvullende karakters te downloaden.

Bovendien kunnen Playstation-fans de aangeboden games bestellen in de pre-order. Dat kan vanaf 10 tot en met 23 augustus in de Playstation Store. En ben je Playstation Plus member, dan krijg je twintig procent korting op de vier spellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020