Excite

S&P: verkoop aandelen Google

Met de aankoop van het Amerikaanse Motorola moet Google een nog grotere speler op de mobiele markt worden. Het krijgt er een sterk merk voor en emmers vol met patenten. Tegelijkertijd lijkt de aankoop van Motorola ook een keerzijde te hebben voor de zoekgigant. De kredietbeoordelaar S&P adviseert inmiddels om aandelen van Google te verkopen.

S&P spreektkredietwaarderingen uit voor landen en bedrijven. Onlangs nog werd de kredietwaardigheid van de Amerikaanse overheid verlaagd. Nu is Google ook persona non grata geworden. Volgens S&P doen aandeelhouders er goed aan om hun aandelen op de markt aan te bieden.

Google gaf maar liefst 12,5 miljard dollar uit om Motorola in te lijven. Vooral de patenten van Motorola zijn belangrijk voor Google. Het bedrijf wil hiermee haar mobiele besturingssysteem Android beschermen. Dat OS is namelijk het onderwerp geweest van een aantal rechtszaken omtrent patentbreuk. Toch zou de aankoop volgens S&P niet genoeg zijn om verdere rechtszaken te voorkomen.

Volgens de kredietbeoordelaar is een aandeel van Google inmiddels 200 dollar minder waard. Voor een aandeel zou niet meer betaald moeten worden dan 500 dollar. De prijs die de markt over heeft voor een aandeel van Google daalde inderdaad met zo’n 18,23 dollar naar 539 dollar op dinsdag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020