Excite

Samsung Galaxy Mega: werelds grootste mobiele telefoon

De kruising tussen een tablet en een smartphone, die hadden we nog niet. En hoewel er een periode was dat we onze mobiele telefoon zo klein mogelijk wilden, is met de Samsung Galaxy Mega ’s werelds grootste mobiele telefoon een feit.

Phablet

Je kunt met de grote smartphone alles wat je met elke andere telefoon ook zou kunnen. Hij ziet er alleen anders uit met zijn 6,3 inch touch screen. Dat is bijna net zo groot als een kleine tablet. De Samsung Galaxy Mega wordt dan ook wel een ‘phablet’ genoemd.

Galaxy Mega schermresolutie

Naast een groot scherm beschikt de Galaxy Mega over een schermresolutie van 1.280 bij 720 pixels, een 1,7 Ghz dualcore processor, 1.5GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan met maximaal 64GB uitgebreid worden met een microSD kaart. Verder is het toestel voorzien van GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, een 3200mAh batterij, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.9 megapixel camera aan de voorzijde. De Galaxy Mega heeft een gewicht van 199 gram en een profiel van 8 millimeter.

Android

De Galaxy Mega draait op het recente Android 4.2 Jelly Bean met daar overeen Samsung’s TouchWiz interface. Vooral op de Samsung Galaxy Mega 6.3 kun je naar verwachting heel fijn internetten, gamen en video’s bekijken. Door de aanwezigheid van een splitscreen mogelijkheid zul je twee applicaties naast elkaar kunnen draaien.

Galaxy Mega in Nederland

De Samsung Galaxy Mega 6.3 moet in juni naar Nederland komen en zal te koop zijn voor een adviesprijs vanaf 599 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020