Excite

Telefoon van de hype: Samsung Galaxy S3

In mei 2012 is de Samsung Galaxy S3 uitgebracht als opvolger van de populaire Samsung Galaxy S II. De nieuwe smartphone staat ook wel bekend onder de naam Samsung Galaxy S III. Voor de release was de nieuwe Samsung telefoon omgeven door mysterieuze verhalen over nieuwe technische snufjes, maar of het model alle hoop waarmaakt, is natuurlijk enkel te bepalen door de gebruikers zelf.

Samsung Galaxy S3 hype

De Samsung Galaxy S3 werd met hoge verwachtingen opgewacht door de Androidfans. Zo zou de telefoon via een draadloze verbinding kunnen worden opgeladen, en het scherm zou in full HD zijn. De verwachtingen werden niet waargemaakt, en waren wellicht ook iets te hoopvol.

Samsung Galaxy S III eigenschappen

De smartphone heeft een scherm van 4,8 inch met een 1280x720 resolutie. Het is een groot en helder scherm, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Nexus. Het scherm heeft een hoge kleurverzadiging en door middel van handmatig aan- en uitschakelen van individuele pixels kun je besparen op je accu. De telefoon is erg licht: slechts 133 gram. Het toestel heeft twee camera's, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een kleine camera van 1,9 megapixels aan de voorkant. De Samsung Galaxy S3 is verkrijgbaar met 16 GB of 32 GB geheugen, maar dat kan worden uitgebreid met een micro SD kaartje. De telefoon is verkrijgbaar in wit en blauw en kost bij de release zo'n 700 euro.

Samsung software

Bij de vernieuwing van de Samsung Galaxy nieuwe editie, is ingezet op verbetering van de software. Zo wil Samsung graag bekend staan onder hun eigen naam, in plaats van een Android telefoon. De interface van Samsung TouchWiz is hetzelfde als bij de vorige edities van de Galaxy telefoon. De software verbeteringen zitten vooral in de camerafunctionaliteit en leuke snufjes zoals de oog-detectie, waarmee je het scherm kunt deblokkeren.

Accuduur

Het grootste bezwaar op smartphones is de beperkte accuduur. Bij de Samsung Galaxy S3 is er gebruik gemaakt van een betere met hogere capaciteit, namelijk 2100 mAh. Als je een tijdje niet in de gelegenheid bent om je telefoon op te laden, bestaat de mogelijkheid om de accu te verwisselen. Zo kun je er een aantal reserve meenemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020