Excite

Samsung Galaxy S5 gelanceerd in Barcelona

Op het ‘Mobile World Congress’ in Barcelona is deze week de Samsung Galaxy S5 gelanceerd. Onder begeleiding van het kamerorkest van de Opera van Barcelona, kon een toegestroomde massa een eerste glimp opvangen van de nieuwe smartphone van de Koreaanse fabrikant. Wat is er nu al bekend?

Wat is nieuw?

Opvallend genoeg lijkt er maar weinig te zijn veranderd in de bediening van de Samsung Galaxy S5 in vergelijking met eerdere modellen. ‘Back to basic’ lijkt het argument te zijn, hoewel er natuurlijk wel een aantal technische snufjes zijn toegevoegd aan het model. Zo heeft de smartphone een waterdichte behuizing en is hij te unlocken door middel van een vingerafdruk. Iets waar ook Apple mee heeft geëxperimenteerd. Daarnaast is de camera verbetert en kun je door middel van een nieuwe energiebesparende optie je batterij een langere levensduur meegeven.

De Samsung Galaxy S5 lijkt verrassend veel op zijn voorgangers Galaxy S3 n S4. Er zit een vleugje Samsung Galaxy Note in het ontwerp, zoals metalen details langs de hoeken. De achterkant is wel opnieuw vormgegeven, waardoor de smartphone prettig in de hand ligt. De S5 is iets groter dan de eerdere modellen Galaxy, en voelt wat robuuster.

Samsung Galaxy S5 kopen

Wil jij de Samsung Galaxy S5 kopen? Dan zul je waarschijnlijk nog even moeten wachten. Samsung topman Jean-Daniel Ayme wilde in Barcelona niet vertellen wat de exacte datum is wanneer de nieuwe Galaxy voor consumenten in de winkels ligt. Kenners vermoeden dat de smartphone op zijn vroegst eind maart verkrijgbaar is. De prijs van de Samsung Galaxy S5 is ook nog onbekend, maar zal vermoedelijk niet hoger ligger dan die van zijn voorgangers. Reserveren kan in ieder geval al wel, bijvoorbeeld via T-Mobile of Vodafone.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020