Excite

De nieuwe Samsung Galaxy Note

Het Koreaanse merk Samsung brengt wel vaker fijne nieuwe snufjes en gadgets op de markt, maar de wereld was toch vooral in afwachting van de Samsung Galaxy Note. De unieke hybrid van smartphone en tablet werd met spanning opgewacht. Maar wat zijn de specificaties van de Note en hoe goed is dit apparaatje?

Korte geschiedenis Samsung Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note werd medio het jaar 2011 aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. Duitsland was dan ook het eerste land waar de Note op de markt kwam. Dit was in oktober van 2011. En andere landen volgden snel. In november van hetzelfde jaar was de Note al verkrijgbaar op de meeste grote markten in Europa, Azië en India. En in februari 2012 kwam ook de Noord-Amerikaanse variant op de markt.

Technische specificaties van de Samsung Galaxy Note

Zoals gezegd, is de Samsung Galaxy Note een hybride variant die ergens hangt tussen een smartphone en een tablet. De Note heeft een 135 mm (5.3 inch) scherm, waardoor hij net wat groter is dan de gemiddelde smartphone, maar kleiner dan de tablets. Daarnaast komt de Note ook met een stylus voor het touch screen. De Samsung Galaxy Note draait op het mobiele besturingssysteem van Google, Android, en komt standaard met Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), maar kan eventueel worden vervangen door de oudere Android 2.3.6 (Gingerbread) versie. De Note komt met 1 GB intern geheugen dat middels een micro SD kaart kan worden uitgebreid naar een maximaal extra geheugen van 64 GB. De batterij is van het type Li-ion 2500 mAh.

Kritiek en lof

Er was zowel lof als kritiek onder de beoordeling en reviews van de Samsung Galaxy Note. Zo claimen sommigen dat de Note te groot is voor het gebruik als echte smartphone, maar te klein voor een tablet. Waar de Note wel veel punten scoorde is het feit dat de Note veel potentie heeft als mobiele gaming console. Over de stylus kwamen gemengde reacties binnen. Of de Note iets voor jou is? Probeer hem uit in de winkel en je weet het al snel!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020