Excite

Samsung ontwikkelt waterdichte mobiele telefoon

Smartphones zijn ontzettend handig, maar helaas ook erg kwetsbaar. Er is dan ook niets vervelender dan wanneer je telefoon het opeens begeeft. Soms heb je pech en valt de smartphone in de wc of in de sneeuw, maar ook een avontuurlijke levensstijl als surfer of bergbeklimmer kan een smartphone gemakkelijk beschadigen. Samsung heeft speciaal voor dit soort avonturieres de Galaxy XCover 2 geïntroduceerd. Een waterdichte mobiele telefoon met een robuuste behuizing, die perfect is voor mensen die een smartphone zoeken die tegen een stootje kan.

Waterdicht

De Samsung Galaxy Xcover 2 is waterbestendig tot een meter onder water, gedurende een halfuur. Omdat het touchscreen onder water niet werkt, worden onder waterfoto’s met een ‘gewone’ cameraknop gemaakt. Door de beschermende behuizing kunnen ook zand en stof de telefoon niet beschadigen, zodat ook voor bouwvakkers en mensen in industriële beroepen de telefoon een perfecte partner is.

Android 4.1

De Samsung Galaxy Xcover 2 (ook wel Samsung GT-S7710) is ook stevig aan de binnenkant. De smartphone werkt op Android 4.1 en heeft een 1GHz dual-core processor. De telefoon heeft een 4 inch WVGA-scherm met een resolutie van 800 bij 400 pixels.

Prijs Samsung X Cover

De Samsung Xcover 2 wordt eind februari gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Eind maart rollen de eerste waterdichte mobiele telefoons over de toonbank. Het is nog niet bekend wat de Samsung Xcover 2 gaat kosten. Zijn voorganger uit 2011 kostte 299 euro, dus naar verwachting zal ook dit toestel voor die prijs te koop zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021