Excite

Samsung presenteert (bijna) draadloos beeldscherm

Samsung heeft weer een nieuwe innovatie gepresenteerd: een beeldscherm met een draadloze interface. Het gaat om een 27”-display dat gebruik maakt van de ultra wide band-techniek. Hiermee kunnen videosignalen draadloos naar het beeldscherm gestuurd worden. Compleet snoerloos is het scherm nog niet; er is nog wel een kabel voor de voeding nodig.

De nieuwe ontwikkeling van Samsung is de Samsung Syncmaster C27A750. De monitor wordt geleverd met een ingebouwde uwb-ontvanger die gebruikt wordt voor het draadloos versturen van videosignalen. Bij de monitor wordt ook een usb-dongle geleverd die via de USB-poort met de computer verbonden kan worden.

Duidelijk is dat het om een eerste versie gaat, want de resolutie van het scherm is met 1920 bij 1080 nog niet echt optimaal. De helderheid ligt op 300 candela per vierkante meter en zal vermoedelijk van het tn-type zijn. Natuurlijk heeft de Syncmaster ook nog twee praktische, fysieke aansluitingen. De D-sub poort en de hdmi-poort. Hiermee kan het toestel ook nog op verschillende andere manieren gebruikt worden. Bovendien zijn er een aantal usb 2.0 en usb 3.0 poorten verborgen in de voet. Omdat deze poorten gevoed worden via de monitor, kunnen hieraan ook apparaten worden opgeladen als de computer uit staat.

De nieuwe monitor van Samsung is verkrijgbaar vanaf eind april en kost ongeveer 600 euro.

Afbeelding: Flickr account Techhie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019