Excite

'Samsung wil Galaxy S7 in twee versies uitbrengen'

  • © Getty Images
Samsung wil de Galaxy S, zo'n beetje het belangrijkste model dat het merk op de markt heeft gebracht, straks ook in twee 7-varianten uitbrengen. Dit heeft Sammobile woensdag gemeld, een website die normaal gesproken goed geïnformeerd is. Naar alle waarschijnlijkheid komt er dan een S7 en een S7 Edge, net zoals nu het geval is bij de S6.

De S6 is op dit moment ook verkrijgbaar als regulier model en als Edge-model. Het Edge-model heeft een scherm dat om de randen is heengebogen. Volgens de website zouden de twee modellen straks in ieder geval verkrijgbaar zijn in China, Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. De S6 Edge is op dit moment ook verkrijgbaar in Nederland.

Andere geruchten die de ronde doen over de S7 is dat de behuizing dit keer zou bestaan uit één stuk metaal. Samsung zou in dit geval niet gaan voor aluminium, maar voor een legering van magnesium. Dit materiaal is 65 procent lichter dan aluminium, wordt minder snel heet en is ook nog eens 2,8 keer sterker.

Uiteraard zullen de nieuwe toestellen van Samsung ook voorzien worden van een eigen chip van Samsung. Daarnaast hebben ze een 20 megapixelcamera. Het zou bovendien kunnen dat de smartphone ondersteuning biedt voor een micro sd-kaart. Dit doet de Galaxy S6 niet. Overigens is er verder nog niets duidelijk over wanneer de nieuwe S7 gelanceerd zal worden of wanneer deze ook voor consumenten in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021