Excite

Screen je mails op toon met ToneCheck

Wil je er zeker van zijn dat je mailtjes in ieder geval qua toon niet verkeerd begrepen worden? Dan kun je voortaan gebruik maken van de plug-in ToneCheck. ToneCheck helpt je om de inhoud van je mails te checken op de toon. Als je bijvoorbeeld een boze e-mail tikt, dan krijg je hiervan een melding.

De nieuwe ToneCheck is op het moment alleen nog maar beschikbaar voor Windows-gebruikers. Wie Outlook heeft kan de module direct installeren. Waarschijnlijk volgen er binnenkort ook modules voor Gmail, Thunderbird en Mail.

Natuurlijk sturen we allemaal bewust wel eens een behoorlijk boos of geïrriteerd mailtje. Soms sturen we dat echter ook onbewust en ToneCheck probeert vooral dat laatste te voorkomen. De ToneCheck knop zit direct naast de knop voor spellingcontrole; je kunt ze allebei direct na elkaar activeren. De eventueel aanstootgevende tekst wordt dan gemarkeerd en kun je direct veranderen of helemaal verwijderen.

Op dit moment is ToneCheck nog gratis. Als je de plug-in nu download, mag je deze een jaar gratis gebruiken. Of het echt een hit gaat worden blijft maar de vraag: het zal voor een computer altijd moeilijk blijven om de juiste toon op te pikken uit woorden. Aan de andere kant is het natuurlijk nooit gek om je tekst eens door andere ogen te bekijken. Wie weet helpt dat je net om de volgende keer je mailtjes wél op een vriendelijke manier op te stellen.

Afbeelding: ToneCheck

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020