Excite

Scribd.com is de link tussen computer en e-reader

Het is inmiddels wel duidelijk. E-readers en smartphones hebben de toekomst. Steeds meer mensen bezoeken het internet niet meer via een computer, maar via een smartphone. En ook de e-readers zijn in opkomst. Ook al zijn de Kindle en sony e-readers op dit moment het populairste, het zal niet lang meer duren, of de iPad neemt een groot marktaandeel in beslag. Dat betekent dat er ook nagedacht moet worden over het synchroniseren van computer met smartphone of e-reader. Met name als het gaat om documenten. Het is niet mogelijk om zomaar documenten van je computer te verplaatsen naar je e-reader. Althans, niet zonder Scribd.com. Want die site gaat een brug slaan.

Kans is heel groot dat Scribd.com straks net zo groot is als Google en YouTube. De site biedt namelijk heel veel mogelijkheden om je e-readers en smartphones te vullen. Je kunt documenten online uploaden bij Scribd.com en vervolgens bekijken vanaf een grote verscheidenheid aan kleine apparaten. Van iPhone tot Android-toestelen, van e-readers tot straks de iPad. Zo kun je documenten handig opslaan, zonder dat het ergens ruimte van je in beslag neemt, en ten alle tijden en overal op je smartphone of e-reader tevoorschijn toveren. Het gemak dient de mens.

Maar dat is niet waar Scribd.com ophoudt. De site gaat verder in de service. De ambitie is om universele dekking te bieden als het gaat om het zichtbaar maken van documenten op smartphones en e-readers. Zo wordt het PDF-formaat in de toekomst omgetoverd in het EPUB-formaat. Dat laatste is de standaard voor veel e-readers en ook voor de toekomstige iPad. Ook worden er applicatie ontwikkeld die het mogelijk maken om alle data op Scribd.com toegankelijk te maken via de smartphone. Je kunt dan inloggen en alle data tevoorschijn toveren met behulp van zoekacties of browsen. Heel erg handig, want al je documenten heb je dan in een handomdraai bij je.

Afbeelding: Scribd.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020